Publicat per el 16-03-2021

Principals novetats de la declaració de la Renda 2021

Aquest pròxim mes comença la campanya de la declaració de la renda de l'exercici 2020, amb data d'inici a partir del 7 d'abril i últim dia de termini el 30 de juny. Enguany, l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) experimentarà petites modificacions a tenir en compte, encara que a priori, la gran majoria dels contribuents no haurien de notar grans canvis.

A CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització d'empreses, recomanem tenir en compte les dates claus d'inici i finalització de la campanya, anar recopilant i revisant tota la documentació necessària de tot allò que pugui afectar la tributació i estudiar possibles deduccions a aplicar.

Això exigeix el coneixement de la nova normativa existent i l'assessorament sobre mesures impositives i fiscals, més encara en aquest atípic any amb situacions excepcionals derivades de la pandèmia que puguin afectar la nostra declaració.

Com a exemple, s'aplica un augment del gravamen per a les rendes del treball. Fins al 2020 hi havia 5 trams que formaven l'escala de gravamen que s'aplica a la base liquidable general. En 2021 es posa en marxa un sisè tram que afecta les rendes que superin els 300.000 euros, que tributaran 2 punts més que el passat exercici (24,50%). Aquí s'inclouen sous, rendiments de l'activitat empresarial i professional, rendes del lloguer i premis i indemnitzacions.

A més, també puja el gravamen en les rendes d'estalvi, aquelles que s'obtenen amb la venda de béns o que s'imputen al donant, encara que no rebi res. En aquestes, s'inclouen també els interessos de comptes i dipòsits. Per a totes elles, la novetat d'enguany és la creació d'un quart tram de tributació per a les quantitats superiors a 200.000 € (26%). La resta es mantenen igual.

Per una altra dada és el desincentiu a la contractació de plans de pensions individuals, en reduir-se des de 8.000 a 2.000 euros la xifra topi d'aportació al pla amb dret al fet que se li apliqui una deducció. No obstant això, els plans de pensions d'empreses veuen el seu límit conjunt ampliat, passant dels 8.000 als 10.000 euros.

Un altre punt que ha generat polèmica és el fet que milers de treballadors han estat acollits a un ERTO en algun moment de l'exercici, la qual cosa pot implicar l'obligació de presentar la declaració de la renda. Aquells contribuents amb rendiments del treball inferiors a 14.000 € d'un solo pagador, no estan obligats a presentar la declaració. En estar en ERTO, es considera que hi ha 2 pagadors, però com a mesura excepcional, s'ha aprovat que no hagin de presentar la declaració de la renda si no superen els 22.000 euros pels rendiments del treball, sempre que l'import rebut pel segon pagador no superi els 1.500 euros.

La veritat és que el contribuent mitjà suportarà una pressió fiscal similar a la de l'any passat. L'Agència Tributària ha establert diversos canals de comunicació amb el ciutadà i vies per a formalitzar la declaració. Com de costum, a partir del 31 de març estarà disponible en el seu web l'esborrany per als qui desitgin realitzar el tràmit de manera telemàtica.

A més de la via en línia, també existirà la possibilitat de tramitar la declaració per via telefònica i de manera presencial, amb terminis de lliurament diferents als qui facin la declaració en línia. Aquests començaran un mes més tard, el 6 de maig, i caldrà sol·licitar cita prèvia a partir del 4 de maig i fins al 29 de juny per via telemàtica o mitjançant trucades telefòniques als números facilitats per l'Agència Tributària. Per a fer la declaració de manera presencial, el termini s'inicia el 2 de juny, prèvia sol·licitud de cita a partir del dia 27 de maig via Internet o telefònica.

A CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica per a empresa, aconsellem tenir en compte totes aquestes dates i novetats incloses amb l'objectiu d'evitar errors en la tramitació i aprofitar al màxim les deduccions que permet la llei en aquest necessari i obligatori tràmit administratiu.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Camp obligatori.
Camp obligatori/erroni.
Camp obligatori.

Noticies Relacionades

Publicat per el 01-12-2023

Informes empresarials: com evitar riscos per a la teva empresa

La informació és com una assegurança a (gairebé) tot risc. Gran part de la teva activitat com a empresari consisteix a establir relacions comercials o fer negocis amb altres empreses. Tant quan ets tu el client, com quan actues com a proveïdor. En tots dos casos, has de saber amb qui mantens la teva relació comercial. No et llançaries per una costa en(...)

Publicat per el 21-11-2023

La importància del flux de caixa en la teva empresa

Mantenint en ordre les finances Tota empresa té com a objectiu créixer i ser rendible. Això dit així, pot semblar de Perogrullo Però, encara que moltes empreses generen guanys en el paper, acaben enfrontant-se a dificultats financeres. Això sol passar quan es realitza una mala gestió financera. A CEDEC, Consultoria d'Organització(...)

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.