Family
Partner

Fer del que importa el més important.

D’empresa familiar a família empresària.

Quan l’entorn ens obliga a prendre decisions estratègiques, operatives o de govern, no s’ha de desestabilitzar ni la trajectòria familiar ni els recursos. Els canvis han d’afavorir les oportunitats i enfortir el model de negoci.

Assegurar l’equilibri i les expectatives negoci-família en un entorn que ha d’evolucionar és un dels principals reptes durant la trajectòria professional.

El projecte familiar de l’empresa.

Una empresa familiar o amb diversos propietaris és un ecosistema on les situacions personals i de negoci conviuen sense línies divisòries. Les necessitats del negoci han d’adaptar-se als vincles familiar, a les persones de confiança i a una manera concreta de treballar amb un llarg recorregut.

A moltes empreses creades des del cor, per això; i per motius generacionals, contextuals o modificacions de cicles vitals; no tots els integrants de la família o de la mateixa propietat poden imaginar el mateix projecte empresarial. Existeixen objectius generals compartits però poden no coincidir en el curt – mitjà termini o en les prioritats personals.

Què fem a CEDEC Family Partner?

Cada situació requereix solucions diferents. Som especialistes en processos i necessitats de l’empresa familiar, aprofitar les seves oportunitats i prevenir conflictes entre propietaris.

El servei -o conjunt de serveis- dissenyat específicament per donar resposta a aquesta temàtica s’aborda amb l’enfocament Family Partner. Aquest es basa en un ampli coneixement de la dinàmica familiar-societària, la implicació i l’excel•lència relacional del nostre equip.

Una part molt important de les empreses familiars del nostre país confia en nosaltres durant els moments més importants de la seva vida empresarial. L’actual dinàmica presenta oportunitats extraordinàries per a les empreses que puguin millorar la seva capacitat de competir.

Quan ens plantegem fer canvis dins la nostra empresa per poder començar a abordar amb èxit el relleu generacional, vam pensar que CEDEC ens podria ajudar a fer-ho realitat, donat que, anteriorment ja ens havia proporcionat idees per seguir avançant amb el nostre negoci. Un relleu o els canvis d’aquest tipus no són cosa d’un any. El que s’aconsegueix amb un any és avançar de manera segura i pel camí desitjat. A la vegada, hem treballat, i seguim fent-ho, per canviar la manera de gestionar o dirigir una empresa que ha estat creixent durant tots aquests anys."

D. Miguel Llampart
MLL Besthotels Management

El repte de l’evolució i les oportunitats.

Les oportunitats es donen quan s’utilitzen de manera correcta les capacitats competitives que impulsen el negoci i la seva proposta de valor dins el mercat. Les decisions de base estratègica, operativa, familiar i de govern que avui dia s’estableixin són les que ens proporcionaran, en un futur, els ingressos, l’estabilitat i la viabilitat.

La informació és poder, és la clau de tota l’estratègia de negoci. A CEDEC l’ajudem a aconseguir els seus objectius empresarials, passant de les dades a l’acció.

CONTACTA’NS

I recordi

  1. Familiars sí, professionals també. Una empresa familiar pot ser l’extensió de la llar, però això no significa que els criteris de professionalitat hagin de quedar en segon pla o que la competència sigui amable.
  2. El que és vàlid avui, pot no ser-ho l’endemà. Cada cicle de vida empresarial requereix actualització de la competitivitat. No actuï amb les regles d’un joc que ja no existeix.
  3. Tots formem part de quelcom més gran. Quan els decisors passen a ser molts, s’han de clarificar els rols, els capitals i les expectatives sobre el model de negoci. L’empresa ha de ser un motiu d’orgull per tots.

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.