Anticipació & Risk Management

Més val prevenir que curar... val també per als ciberatacs

25-02-2021

Óscar Cintas

IT Manager

Accedir al perfil

Tot l'equip de Sistemes d'Informació estem al servei de l'organització per tal de millorar contínuament els processos de negoci, la comunicació i d'assolir els objectius estratègics de la companyia. Ens sentim profundament satisfets d'aportar valor, si amb això ajudem a aconseguir l'excel·lència empresarial dels clients de CEDEC.

No sempre ens preocupem per la seguretat informàtica. No obstant això, és tan important com les EPI.

Per què? Perquè les PIMES són més vulnerables, ja que els pirates informàtics saben que es dediquen menys recursos a protegir les seves infraestructures informàtiques.

Els costos d'aquests atacs són molt elevats i moltes d'aquestes pimes no poden fer front a ells i es troben en importants dificultats. De fet, el cost mitjà per a una sola pime és de 75.000 euros i el 60% d'aquestes empreses no tenen capacitat per a superar les pèrdues (font: Tecteco).

L'atac més freqüent és el phishing: estafa que té com a objectiu obtenir a través d'internet dades privades dels usuaris, especialment per a accedir als seus comptes o dades bancàries. Generalment comença amb l'enviament d'un correu electrònic fraudulent que usurpa la identitat d'una marca o d'una persona.

Per a saber més sobre com protegir-se dels ciberatacs, pot consultar el document de l'Institut Nacional de Ciberseguretat: www.incibe.es/protege-tu-empresa/que-te-interesa/desarrollar-cultura-en-seguridad.

Així que vagi amb compte de no deixar-se enganyar i protegeixi els actius intangibles de la seva empresa. Són tan importants que els actius tangibles!

També et pot interessar

El benefici de l'ètica en les pimes

OLGA GUIDOTTI

30-04-2021

El benefici de l'ètica en les pimes

Programa Compliance. Compliment normatiu. És sabut que les empreses, els empresaris, tenen un compromís amb la societat. De fet, en qualsevol pla d'empresa s'inclou una declaració d'intencions que formen part de la missió i visió d'aquesta, en la qual manifesten el seu compromís social. Això, que hauria de formar part de manera...

El Pla d'Arrencada comença AHIR.

Juan Sánchez

14-04-2020

El Pla d'Arrencada comença AHIR.

El moment d'actuar és AVUI Aquestes desbordat pels esdeveniments? Qui no ho està? Fins fa poc alguns encara s'atrevien a ignorar la realitat, però ara la realitat els ha passat per damunt, sense contemplacions. Una bona bufetada. Ara, tots hem pres consciència de la realitat, i el pitjor desconeixem encara el seu veritable abast. Fa unes poques setmanes, totes...

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.