Anticipació & Risk Management

El Pla d'Arrencada comença AHIR.

14-04-2020

Juan Sánchez

Director del departament de Mentoring y Coaching Empresarial

Accedir al perfil

Vocació i passió són termes que defineixen l'ADN dels professionals que formen part de CEDEC. Professionals que han viscut i viuen el món empresarial com una cosa pròpia, propera, personal, amb l'empatia necessària per estar a l'altura de les expectatives que els nostres clients dipositen en la nostra experiència i coneixement. A CEDEC existeix una màxima: L'èxit dels nostres clients és el nostre èxit.

El moment d'actuar és AVUI Aquestes desbordat pels esdeveniments? Qui no ho està? Fins fa poc alguns encara s'atrevien a ignorar la realitat, però ara la realitat els ha passat per damunt, sense contemplacions. Una bona bufetada.

Ara, tots hem pres consciència de la realitat, i el pitjor desconeixem encara el seu veritable abast. Fa unes poques setmanes, totes les empreses anaven tancant els seus comptes anuals, revisant els seus resultats, tantejant el mercat, preparant les seves campanyes, afinant equips, estudiant rendibilitats de nous productes, nous llançaments, recordant el bon mes que sempre és març… No obstant això, va arribar la realitat i es va emportar per davant el nostre món. Va arribar un “SUTNAMI”, sense previ avís, que sacso les nostres vides, les nostres empreses, com un vaixell enmig de la tempesta perfecta. I ara, Què puc fer? No podem produir, no podem vendre, no podem pagar als nostres proveïdors, als nostres empleats, no podem cobrar dels nostres deutors i el pitjor: les notícies sociosanitàries amb pèrdues terribles i irrecuperables. Sens dubte, un horitzó, desconegut s'obre davant nosaltres i a tot això sumem la incertesa. La primera pregunta: Quant durarà aquesta situació? I la pregunta principal: Com afrontaré la situació quan tot acabi?

A la primera pregunta, sense dates precises, un dia la situació social es normalitzarà i l'economia tornarà a funcionar. A la segona pregunta, per a nosaltres la més important, tindrà la seva “maquinària preparada” per a arrencar des del minut zero? És conscient que el que més s'anticipi serà el més beneficiat?, per tant, I ara, que fem?

Perquè comencem amb les respostes, El primer, aprofitar el temps i no deixar de:

1. Mantenir el contacte amb tots els implicats en el meu negoci, clients el primer, empleats, companys, col·laboradors, proveïdors, associacions, competència, assessors, etc. és a dir, no perdre la realitat de l'evolució del mercat. Confinats, no és condemnats sense comunicació.

2. Formació, l'oportunitat és ideal per a reprendre aquell informe de l'associació, la formació que hi ha en la xarxa, conèixer més del nostre negoci, activitat… formar-se, en resum, en tot allò que ens faci créixer professionalment.

3. Assessorar-se, consultar demanar opinió, consell, ajuda: Als quals poden donar-me l'orientació necessària en qualsevol àrea de la meva empresa. A qui ens pot “reenfocar” en el futur del nostre negoci.

4. Investigar, la xarxa està plena d'informació, què fan en altres països semblant al nostre, com ho venen? Fem viatges de treball virtuals. Aprenguem dels altres, investiguem que van fer empreses com la nostra en crisis anteriors (està no és la primera). En la xarxa podem trobar, vídeos, articles, informació en diversos formats d'una utilitat impagable.

5. Reflexionar. Reinventar. Sens dubte, aquesta aturada, temps mort, que ens ha estat imposat, té una utilitat realment increïble, si sabem aprofitar l'oportunitat. Qui més i qui menys, empresaris o equips directius, coneix amb certa precisió com és la situació actual de la seva empresa, cap a on semblava encaminar-se, quals eren els seus objectius o no? El més probable és que no. El més probable és que tinguem una informació, parcial, incompleta, i amb seguretat ni tan sols sapiguem cap a on dirigíem la nostra empresa, més enllà d'aquest creixement vegetatiu que cada any ens autoimposem. Sense una anàlisi clara de les potencialitats del mercat o de la nostra empresa enfront del mercat. Reflexió, reinvento, revolució. És el moment, ara, de repensar la nostra empresa, d'abordar, professionalment aquest PLA ESTRATEGICO, del qual tant sentim i mai fem. És el moment d'iniciar aquest PLA DE RELLEU GENERACIONAL, que mai trobem el moment d'iniciar, per múltiples raons o excuses o totes dues coses.

Aquesta reflexió ens portarà a dues conclusions importants la necessitat de prioritzar i la necessitat de planificar. Prioritzar: ordenar les coses. Fer l'important i no l'urgent. Planificar: establir el pla per a fer realitat el prioritari de forma ordenada, efectiva i eficaç. La realització d'una planificació obliga a visualitzar on arribar, però, a més, com i quan.

En conclusió, aprofitem aquest temps, no són vacances, no estem condemnats en reclusió temporal, només tenim limitacions físiques temporals. Tornant a la referència marinera, ha arribat el moment de fer balanç de danys d'aprofitar les restes per a continuar navegant, no podem, ni hem de sucumbir a la tempesta. Per a tot això, des de CEDEC, volem brindar-te el nostre suport, la nostra experiència, el nostre coneixement, la nostra història, en més de 50 anys ja hem viscut diverses crisis. Quan comencem?

També et pot interessar

El benefici de l'ètica en les pimes

OLGA GUIDOTTI

30-04-2021

El benefici de l'ètica en les pimes

Programa Compliance. Compliment normatiu. És sabut que les empreses, els empresaris, tenen un compromís amb la societat. De fet, en qualsevol pla d'empresa s'inclou una declaració d'intencions que formen part de la missió i visió d'aquesta, en la qual manifesten el seu compromís social. Això, que hauria de formar part de manera...

Més val prevenir que curar... val també per als ciberatacs

Óscar Cintas

25-02-2021

Més val prevenir que curar... val també per als ciberatacs

No sempre ens preocupem per la seguretat informàtica. No obstant això, és tan important com les EPI. Per què? Perquè les PIMES són més vulnerables, ja que els pirates informàtics saben que es dediquen menys recursos a protegir les seves infraestructures informàtiques. Els costos d'aquests atacs són molt elevats i...

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.