Consultoria estratègica: Quan la podem necessitar?

02-07-2021

Equip CEDEC

Consultoria estratègica: Quan la podem necessitar?

El canvi està escrit en l'ADN de tota empresa, és una necessitat que apareix constantment. Els empresaris/àries estan acostumats al canvi, prenen decisions de canvi contantemente.

Quan es fa necessària l'ajuda d'una consultoria estratègica?

El canvi en si mateix, a més de ser una necessitat, és un generador de valor. Per raons relacionades amb el desenvolupament i el creixement de l'empresa, o per a resoldre situacions complicades, les empreses que volen mantenir-se en el mercat estan cridades a enfrontar-se a decisions que requereixen estratègies ben definides i recursos clars, no sols financers.

Com més importants siguin els canvis que abordar, més valor posem en joc i més important és comptar amb la col·laboració necessària d'una consultoria especialitzada que col·laboris amb la Direcció d'aquest delicat procés que transforma l'estratègia en accions operatives concretes, per tant, en plans d'acció reals.

Per tant, l'ajuda d'una consultoria estratègica adequada crea valor, materialitzant i fent possible que s'aconsegueixin els objectius establerts en el programa de canvi.

Quines són les condicions que ha de reunir la consultora estratègica?

No es tracta solament de tenir grans tècniques (que són imprescindibles) sinó profundes anàlisis (del tot necessaris), tot això ho donem per descomptat. Cal comptar amb una consultora qualificada, amb professionals preparats en moltes àrees, però que a més sàpiguen generar empatia amb l'empresari/ària i amb els seus equips per a comprendre els seus objectius i ajudar-los a obtenir un veritable avantatge competitiu.

Establir una estratègia empresarial a mesura

Una consultoria estratègica valuosa passa necessàriament per una planificació estratègica que identifiqui els objectius a perseguir a mig-llarg termini. Perquè s'apliqui eficaçment, l'estratègia de l'empresa ha de concretar-se en un programa operatiu que identifiqui una tàctica, és a dir, un camí organitzatiu amb el qual s'aconseguiran els objectius estratègics. És a dir, un programa operatiu que actua, a través del consultor, tant sobre la situació patrimonial i financera de l'empresa i de l'empresari/ària com sobre l'econòmica i involucra a tots els seus sectors.

La consultoria estratègica aconsegueix tant a un pla relacionat amb els recursos humans (per a determinar, per exemple, si és necessari contractar personal, o reduir-ho, i quan fer-ho) com en un pla financer, i passant per totes les àrees de l'empresa (producció, magatzem, logística, …) fins a avaluar l'estratègia de màrqueting correcta per a optimitzar les vendes de productes o serveis de l'empresa.

Però abans, és necessari realitzar una anàlisi preliminar de l'empresa. És en aquesta fase inicial i delicada on es pot marcar la diferència. I també és el moment en el qual s'estableixen les bases de la relació de confiança entre consultora i empresari/ària.

Per a CEDEC, la clau de l'efectivitat de la consultoria que nosaltres proposem consisteix en el fet que es fa a la mesura de les necessitats de cada empresari/ària, de les seves condicions, del seu equip, en fi, de les seves circumstàncies, necessitats i ambicions.

També et pot interessar

Equipo CEDEC

08-09-2021

Descarrega't la brochure de CEDEC

En CEDEC som experts en gestió estratègica. Des de 1965, tenim una sola missió que ha romàs inalterable després dels canvis que ha experimentat el món al llarg de tots aquests anys: acompanyar a l'empresari en el camí cap a l'Excel·lència Empresarial per a aconseguir les seves metes personals i professionals. Hem...

Germán Arribas y Juan Sánchez

01-09-2021

L'obligada adaptació de la distribució. Els dark store o magatzem fosc

La crisi pandèmica ens ha obligat a tots a adaptar-nos a una nova realitat de vida. Les accions més comunes de les nostres vides, com fer la compra, es van veure absolutament alterades. Aquesta situació provoco que les empreses de distribució haguessin d'adaptar-se a una forma diferent de demanda. Si bé és cert, que la formula ja estava inventada i en...

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.