Publicat per cedec el 13-09-2016

Per què els autònoms preferirien ser assalariats

La crisi va ser una oportunitat per a molts espanyols. Forçats a abandonar aquesta seguretat del treball per compte aliè, perquè no en trobaven o directament per haver estat acomiadats, es van dir "per què no?" i van emprendre el seu propi negoci. Aquesta idea a la qual feia anys que donaven voltes i que per por no havien intentat, de sobte, existia. Un somni fet realitat? No tant. Un gran percentatge preferiria ser encara assalariat.

A CEDEC creiem que és molt important que tant autònoms com pimes siguin conscients de les realitats de tenir un negoci i de com se sent en general la resta del sector al respecte. Per aquesta raó, ens ha semblat interessant compartir aquesta notícia publicada a La Vanguardia, que explica per què la majoria dels autònoms preferirien no ser-ho.Per començar, cal tornar a aquell moment en què van decidir emprendre el seu negoci. Segons l'article, un 41,8 % dels autònoms es van llançar a la feina per compte propi per necessitat, i un 39,7 % perquè van combinar necessitat amb oportunitat. És a dir, no era la seva primera opció. Això sí, segons Albert Sagués, expert en fiscalitat, "no és que no vulguin ser autònoms, sinó que és molt més còmode no ser-ho".


Per què? Hi ha molts obstacles: els autònoms citen les càrregues socials i administratives (54,3 %) i l'alta fiscalitat (47 %). De fet, Sagués explica que és millor ser assalariat, però no per una qüestió de sou, ni d'hores, ni d'ofici, ni d'estrès, sinó perquè "ser autònom significa tenir el doble de feina: la teva i la que et trasllada l'administració".

Així, les empreses es veuen obligades a dur a terme "una sèrie de qüestions administratives que no tenen res a veure amb la seva feina", cosa que desemboca en l'existència d'un sector de serveis de gestories i assessories que acaben suposant un sobrecost per als autònoms. "La normativa és tan complexa i canviant que és gairebé impossible estar al dia", assegura Sagués.

L'expert opina que això, sumat a les elevades quotes que han de pagar els autònoms, provoca que existeixi una economia submergida paral·lela. Pimes i autònoms són gairebé obligats al frau "perquè en les condicions actuals és insostenible".

Això sí, malgrat la situació, Sagués opina que seguirà havent-hi autònoms, ja que és també "qüestió de caràcter". "S'ha de tenir clar el projecte, haver acumulat una mínima experiència i disposar d'un esperit empresarial".

A CEDEC, Centro Europeo de Evolución Económica, coincidim que, si bé la situació de pimes i autònoms és complicada, si les coses es fan bé i amb organització és possible anar avançant a poc a poc cap a l'èxit. Aconseguir l'Excel·lència Empresarial és possible i nosaltres som aquí per ajudar les pimes a assolir-la.

Imatge Online autònoms

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Campo obligatorio.
Campo obligatorio/erróneo.
Campo obligatorio.

Noticies Relacionades

Publicat per cedec el 04-02-2021

La importància de l'anàlisi DAFO per a un pla de negocis

Un anàlisi DAFO és aquell en el qual podem identificar les febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats d'una empresa, tot això amb l'objectiu de desenvolupar una estratègia comercial sòlida. La pròpia paraula és un acrònim format per les inicials d'aquests quatre termes. A CEDEC oferim serveis de consultoria d'organització estratègica a les empreses, tant pimes com familiars, amb(...)

Publicat per cedec el 14-01-2021

La majoria de les pimes ha tancat el 2020 amb una caiguda abrupta d'ingressos

  L'any 2020 ha estat un any complicat per a les empreses. La pandèmia del coronavirus ha obligat a prendre una sèrie de mesures de prevenció i seguretat sanitària que han tingut conseqüències directes sobre l'activitat de les companyies.  Els efectes negatius han tocat les organitzacions de tota mida, però s'han deixat notar especialment entre les petites i mitjanes empreses.(...)

El valor de la informació

Rebi mensualment per e-mail articles i vídeos amb informació sobre gestió estratègica empresarial.

Subscrigui’s a la nostra Newsletter Informe Empresarial CEDEC.