Publicat per cedec el 15-12-2020

Només una mínima part de les empreses familiars compta amb un pla successori

Una de les qüestions que acostuma a llastar la supervivència de l'empresa familiar és la successió. Quan, per les raons que sigui, els gestors de les companyies han d'abandonar el vaixell i deixar-lo a la generació següent, s'acostumen a produir conflictes. Comptar amb una estratègia clara de successió, en què tot estigui ben lligat i en què es marqui clarament el camí que cal seguir, resulta fonamental per a l'empresa familiar. Ara bé, poques tenen un pla successori.

A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització per a empreses familiars i pimes, volem recordar la importància de tenir plans de successió definits a les companyies. Les dades que aporta aquest article conviden a la reflexió.

Només el 28 % de les empreses familiars espanyoles té un pla successori, com demostra l'estudi Las empresas familiares españolas ante el reto de la sucesión: diferentes perspectivas generacionales, elaborat per investigadors de la Universidad de Extremadura, la Universitat Abat Oliba i la Universitat de València. Les companyies espanyoles no estan ni millor ni pitjor que les d'altres racons del món; al contrari, les seves dades són idèntiques a les de les empreses familiars d'Europa i de l'Amèrica llatina.

En el cas espanyol, la situació té una explicació clara. Les empreses familiars espanyoles mostren un dèficit en òrgans i pràctiques de governança corporativa. D'acord amb els investigadors, davant de la mitjana global les companyies familiars espanyoles estan "més mal dotades d'estructures i mecanismes de govern corporatiu", per tant, és menys habitual que incorporin figures com consells consultius o d'administració, plans d'igualtat en òrgans de gestió o plans de relleu.

Com que no hi ha aquesta cultura empresarial, tampoc no s'acostumen a desenvolupar plans successoris. Així i tot, les empreses espanyoles tenen un avantatge. Com que les companyies tenen una "orientació més forta cap a l'estructuració del govern familiar", la família està implicada en les etapes de desenvolupament empresarial i això ajuda en la successió.

La successió, des de dins

A les empreses familiars espanyoles és habitual que la successió es mantingui a dins de casa. Així, quan es pregunta qui serà el successor en la direcció de l'empresa, un 67 % respon que hi ha una probabilitat mitjana que sigui un membre de la família i un 27 % que ho serà amb una possibilitat alta; només un 16 % apunta que la probabilitat que la direcció sigui heretada per un familiar és baixa.

En general, la norma és que l'empresa passi de pares a fills. És el que passa en el 45 % dels casos; de fet, a Espanya el model més probable a l'empresa familiar és la successió lineal.

A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, convidem les empreses familiars a analitzar la seva situació i la seva posició davant d'una possible successió, perquè entenguin la importància dels plans successoris en l'excel·lència empresarial i que comencin a treballar per fer-ho correctament.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Campo obligatorio.
Campo obligatorio/erróneo.
Campo obligatorio.

Noticies Relacionades

Publicat per cedec el 04-03-2021

Preguntes i respostes sobre la Societat Limitada de Formació Successiva

En la constitució de qualsevol empresa, la forma jurídica pot adoptar diferents tipus de societats mercantils que s'adapten més a cada tipus de projecte. Una d'elles és la Societat Limitada de Formació Successiva una forma legal que pot resultar interessant en uns certs casos. CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica líder a(...)

Publicat per cedec el 17-02-2021

La contribució de les empreses a l'Agenda 2030

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU són una brúixola important per a transformar el món. Aquests s'han elaborat sota el marc de l'Agenda 2030, un impuls que engloba els esforços de les persones, les empreses i els governs.Es busca així reduir l'impacte de les nostres activitats econòmiques a nivell mundial,(...)

El valor de la informació

Rebi mensualment per e-mail articles i vídeos amb informació sobre gestió estratègica empresarial.

Subscrigui’s a la nostra Newsletter Informe Empresarial CEDEC.