Publicat per cedec el 14-01-2021

La majoria de les pimes ha tancat el 2020 amb una caiguda abrupta d'ingressos

 L'any 2020 ha estat un any complicat per a les empreses. La pandèmia del coronavirus ha obligat a prendre una sèrie de mesures de prevenció i seguretat sanitària que han tingut conseqüències directes sobre l'activitat de les companyies. 

Els efectes negatius han tocat les organitzacions de tota mida, però s'han deixat notar especialment entre les petites i mitjanes empreses. Segons un dels últims estudis sobre la qüestió, l'aclaparant majoria de les pimes s'ha vist afectada en l'àmbit financer.

A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització per a empreses des de 1965, hem acompanyat, guiat i donat suport a les famílies i pimes durant dècades. Per a això, compartim les conclusions d'aquest informe sobre els efectes que la crisi del coronavirus ha tingut en les petites i mitjanes empreses.  

Les dades de l'últim baròmetre anual de la pime que elabora cada any la Cepyme són clares: 9 de cada 10 petites i mitjanes empreses espanyoles reconeix que ha tancat l'any amb fortes caigudes en ingressos. Aquestes caigudes abruptes d'ingressos són tant una conseqüència directa com indirecta de la pandèmia.  Per a més de la meitat, la baixada és superior al 25 %. 

El principal motiu del retrocés en ingressos el 2020 no ha sigut tant l'aturada temporal de l'activitat pels tancaments dels confinaments, sinó el retrocés general de la demanda entre els consumidors al llarg de tot l'any. El 2020, els espanyols s'han tornat més austers en els seus patrons de consum, fet que ha portat les pimes a una situació complicada.  

De fet, el 69 % de les pimes reconeix que s'ha vist afectada per aquesta caiguda de la demanda.  

Les conseqüències d'aquest retrocés de la demanda impacten en els comptes de les pimes però també en la relació amb la seva plantilla. Per a les petites i mitjanes empreses, reincorporar els seus treballadors afectats pels ERTO –uns 750.000 a tota Espanya– resulta complicat mentre no es recupera una certa normalitat financera. 

Igualment, aquesta situació podria afectar la supervivència de les mateixes companyies. El 23 % de les empreses mitjanes reconeix que la seva supervivència està en perill. En general, les pimes són encara més pessimistes. 

Per tant, les petites i mitjanes empreses, a través de la seva patronal, reclamen que el gruix de les ajudes econòmiques previstes per als pròxims mesos vagi a parar a mans de les pimes, davant les expectatives actuals que suposen que també les grans companyies participaran en el repartiment.  

A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, volem donar suport a les pimes en aquests temps tan complicats i oferir-los les solucions, els recursos i les eines necessàries que les portaran cap a l'excel·lència empresarial en la seva gestió.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Campo obligatorio.
Campo obligatorio/erróneo.
Campo obligatorio.

Noticies Relacionades

Publicat per cedec el 31-12-2020

Quan el preconcurs pot esdevenir la millor opció per salvar l'empresa

Moltes vegades les companyies han de fer front a problemes econòmics. De vegades el context en què han d'operar les empeny a situacions límit, com ha passat en els darrers mesos amb la crisi del coronavirus; d'altres vegades, es tracta de la conseqüència d'una mala gestió, de la mala sort o del resultat d'un seguit de decisions errònies. Quan les empreses estan en una situació econòmica(...)

Publicat per cedec el 27-10-2020

Ampliació de capital a pimes: què han de saber les empreses i què els aporta el procés

Créixer, innovar, endegar nous projectes o llançar-se a millorar l'activitat són accions clau per a la supervivència de les empreses. Ara bé, moltes vegades aquestes activitats requereixen una inversió de capital, fons que les companyies no sempre tenen disponibles. Les ampliacions de capital ajuden a cobrir aquestes necessitats. Així i tot, per a les petites i mitjanes empreses,(...)

El valor de la informació

Rebi mensualment per e-mail articles i vídeos amb informació sobre gestió estratègica empresarial.

Subscrigui’s a la nostra Newsletter Informe Empresarial CEDEC.