REIAL DECRET LLEI de mesures urgents de suport a la solvència empresarial i al sector energètic, i en matèria tributària (19/11/2020)

Els adjuntem l'enllaç amb tota la informació:
 
https://www.lamoncloa.gob.es/consejodeministros/referencias/paginas/2020/refc20201117.aspx#SUPORT

Els fem un resum:

1.- s'amplia, fins al 30 de juny de 2021, el termini per a la concessió de les dues línies d'avals de l'ICO. A més s'amplia el termini màxim dels crèdits avalats, de manera que els clients que el sol·licitin poden allargar el seu crèdit fins a 8 anys i el període de carència fins a 24 mesos.
 
Podran disposar d'una ampliació en el venciment dels préstecs de la Línia d'Avals de l'ICO per a liquiditat de fins a tres anys addicionals, amb un màxim de vuit anys, des dels cinc actuals. Addicionalment, podran gaudir d'un termini addicional de manca en el pagament del principal de 12 mesos, sempre que la manca total no superi els 24 mesos.
 
2.- les entitats financeres hauran de mantenir els límits de les línies de circulant fins al 30 de juny de 2021, no podran incrementar de manera injustificada el tipus d'interès ni exigir la contractació de productes vinculats als seus clients, i hauran de respondre a les sol·licituds d'ampliació en un termini màxim de 30 dies. També preveu una rebaixa del 50% en els aranzels notarials i registrals en formalitzar les operacions d'ampliació.
 
3.- es preveu, així mateix, una rebaixa de fins al 50% dels aranzels notarials i registrals corresponents a les operacions relatives a l'extensió dels terminis.
 
4.- s'estén fins al 14 de març de 2021 la suspensió del deure de sol·licitar la declaració del concurs de creditors, així com l'obligació del jutge d'admetre a tràmit les sol·licituds de concurs necessari presentat pels creditors.
 
5.- es prorroga la rebaixa al 0% de l'IVA aplicable a la compra de determinats productes sanitaris per part d'hospitals i es rebaixa l'IVA de les màscares del 21% al 4% i s'adopten una sèrie de disposicions per a la transposició de la normativa comunitària en matèria energètica.


Moltes gràcies,

COMUNICACIÓ CEDEC

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.