Ajudes i Informació relacionada amb la COVID-19 (29/01/2021)

Des de CEDEC, vetllant sempre pels interessos dels nostres clients, seguim amb atenció les iniciatives de les diverses administracions de l'estat, que posen a la disposició de l'entramat empresarial del país ajudes i plans amb l'objectiu de reactivar i donar suport financer a aquelles empreses que han iniciat processos d'inversió, adaptació o creixement en aquests complexos moments en els quals l'ens trobem a conseqüència de la Covid19.

Seguidament els informem de les diferents ajudes que hem identificat, a més dels enllaços a les Web per Comunitats Autònomes on trobessin tota la informació necessària sobre la gestió, restriccions de la COVID-19.
 

GENERALS
 

  • PRÒRROGA ERTES

    El Consell de Ministres va aprovar el dimarts 26 de gener la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i de la prestació per cessament d'activitat dels autònoms fins al 31 de maig. 

    La nova pròrroga dels ERTO, acordada amb els agents socials, manté bàsicament el mateix esquema de protecció a empreses i treballadors vigent fins al 31 de gener, encara que simplifica els tràmits per a estendre'ls en el temps, de manera que no es necessitaran noves autoritzacions administratives.

 

COMUNITATS AUTÓNOMAS
 

  • Catalunya


El PROCICAT allarga 14 dies més les mesures contra la COVID
 
Les mesures s'aplicaran fins al 8 de febrer a les 0.00 hores.
 
El PROCICAT ha decidit allargar 14 dies més les mesures per frenar la situació epidemiològica que es viu a Catalunya. Aquesta nova pròrroga ha entrat en vigor a partir de dilluns, 25 de gener, i s’allargaria fins al 8 de febrer a les 0.00 hores.
 
Mesures vigents: mobilitat limitada al municipi tota la setmana
 
De les mesures actualment en vigor i que ara es prorroguen destaca la limitació de la mobilitat personal al perímetre municipal durant tota la setmana excepte per causes laborals o de força major. També es manté el toc de queda a les 22 hores.
 
Recordar també que les trobades familiars o socials no han de superar les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. Es recomana limitar-les si es fan en espais tancats.
  
Relació d´ajuts publicats a lapàgina WEB de la Generalitat de Catalunya:
 

  • Ajuts per als establiments de més de 400 m2 i comerços ubicats en recintes comercials

 
https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Ajuts-establiments-mes-400m-i-ubicats-recintes-comercials
 

  • Pla d’ajuts per als més afectats per la COVID-19

 
Els principals destinataris són treballadors en ERTO, autònoms, i micro i petites empreses
 
https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Pla-dajuts-per-al-mes-afectats-per-la-COVID 

  • Ajuts per fomentar la incorporació de persones majors de 45 anys al mercat de treball

 
https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Ajut-fomentar-incorporacions-persones-mes-45-anys
 
https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=890261&language=ca_ES
 

Des de CEDEC, ens posem a la seva disposició per a definir al costat de vostès aquells projectes que podrien ser de major interès per a la reactivació de la seva empresa. Nostra contrastada experiència com a organització especialitzada en consultoria empresarial, sens dubte, ens dota d'elements de judici suficients per a estructurar amb vostès una adequada sortida a l'actual situació que viu la seva empresa a causa de la pandèmia. Considerem, d'altra banda, que l'actual situació hauria de convertir-se en un punt de partida del teixit empresarial espanyol. Arriben temps de reinventar-se.
 
No dubti a contactar amb nosaltres, per a acordar una cita en la qual podran compartir amb els nostres especialistes les seves inquietuds.

 

COMUNICACIÓ CEDEC

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.