Nou passaport digital COVID de la UE

Des de CEDEC, vetllant sempre pels interessos dels nostres clients, seguim amb atenció les iniciatives públiques que posen a la disposició de l'entramat empresarial del país ajudes i plans de recuperació.

Recentment s'ha publicat molta informació en xarxes socials i mitjans de comunicació, sobre la posada en marxa del nou Passaport Digital COvid de la UE. Per aquest motiu, hem realitzat un resum amb la informació més rellevant sobre aquest tema perquè puguin compartir-lo internament.(FONT: Viatges El Corte Inglés)

Què és?

El Certificat Covid Digital de la Unió Europea és un document identificatiu i personal que farà referència a la immunitat o estat de salut de la persona a la qual acrediti, tenint en compte si està vacunada, té anticossos en haver passat la malaltia o si tenen un test o PCR negatius.

Es presentarà en format digital en forma de codi QR però també estarà disponible en paper. Serà gratuït i la informació estarà reflectida en l'idioma del país d'origen i en anglès. Aquest passaport s'expedirà per les autoritats del país de residència.

Com se sol·licita i quina informació conté?

A Espanya seran les Comunitats Autònomes les encarregades d'expedir-ho de manera gratuïta. Per a això, caldrà presentar un test Covid negatiu, anticossos després d'haver passat la infecció o les vacunes degudament injectades i registrades. Si s'ha passat el coronavirus, caldrà mostrar una prova de la malaltia i una altra dels anticossos, sense ser acceptat el test d'antígens en aquest cas.

S'acceptaran totes les vacunes acceptades per l'Agència Europea del Medicament (Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen) i les acceptades per l'OMS si els països així ho decideixen.

On i fins quan serà vàlid?

Es preveu que sigui vàlid en tot el territori de la UE incloent igualment Noruega, Islàndia i Liechtenstein. El seu ús serà acceptat durant tot l'any vinent o fins que l'OMS declari el final de la pandèmia.

És possible no utilitzar-ho, però cada país serà lliure d'imposar restriccions a aquells viatgers que no obtinguin el seu propi Certificat Covid. A més d'utilitzar-se per a viatjar lliurement per l'espai Schengen sense haver de fer quarantenes (tret que els països les continuïn exigint), podrà usar-se també per a accedir a espais tancats, gimnasos, restaurants...

Quan entra en vigor?

Es prevee que el passaport Europeu digital comenci l'1 de Juliol, però hi ha alguns països que han començat a provar-ho des del dilluns passat, com és el cas d'Espanya.

Els facilitem el link de la Web de la UE on expliquen que és i com funciona:

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en#how-will-citizens-get-the-certificate

 

Com puc sol·licitar-ho?

Encara que cada Comunitat Autònoma habilitarà el seu propi sistema de sol·licitud, el Ministeri de Sanitat va publicar ahir en la seva seu electrònica com sol·licitar el Certificat Covid de la UE, per a això serà necessari disposar d'un "Certificat Digital" o bé del sistema "Cl@ave" a través del següent link d'accés:

 

https://cvd.sanidad.gob.es/cvdcovid/cvdcovid-formulario/index.xhtml

EU Digital COVID Certificate | European Commission

En la mateixa seu han publicat les respostes a les preguntes més freqüents:

https://sede.mscbs.gob.es/ccd/faq.htm

Des de CEDEC, ens posem a la seva disposició per a definir al costat de vostès aquells projectes que podrien ser de major interès per al creixement de la seva empresa. Nostra contrastada experiència com a organització especialitzada en consultoria empresarial, ens dota d'elements de judici suficients per a estructurar amb vostès una adequada sortida a l'actual situació que viu la seva empresa a causa de la pandèmia. Considerem, d'altra banda, que l'actual situació hauria de convertir-se en un punt de partida del teixit empresarial espanyol. Arriben temps de reinventar-se.

No dubtis a contactar amb nosaltres, per a acordar una cita en la qual podran compartir amb els nostres especialistes les teves inquietuds.


 

COMUNICACIÓ CEDEC

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.