CEDEC: Informacions i ajudes (12/05/2021)

Des de CEDEC, vetllant sempre pels interessos dels nostres clients, seguim amb atenció les iniciatives públiques que posen a la disposició de l'entramat empresarial del país ajudes i plans de recuperació.

Seguidament us informem de les diferents ajudes en diferents butlletins oficiale que hem identificat.

El Govern allarga el termini dels crèdits ICO a 10 anys i fixa les quitacions per a empreses

Assumpte: La banca i l'ICO podran ja reestructurar el deute dels autònoms, pimes i empreses, sempre que els seus crèdits estiguin avalats per l'Estat.Aquest codi contempla l'extensió del termini de venciment dels crèdits ICO, la conversió d'aquests en préstecs participatius i la possibilitat d'aplicar quitacions per a reduir el deute avalat.

Resum:

  1. S'allargaran els terminis d'amortització en el finançament avalat perquè les empreses i autònoms tinguin més temps per a recuperar-se, que passarà de 8 anys a 10 anys, quan la seva facturació hagi caigut un 30%.
  2. S'estableix la possibilitat de convertir els crèdits en préstecs participatius, mantenint la cobertura de l'aval públic.
  3. Per a poder beneficiar-se d'aquesta mesura, l'empresa haurà d'haver tingut una caiguda de la seva facturació del 30% en 2020, amb el compte de pèrdues i guanys de l'any 2020 presentant a més un resultat negatiu després d'impostos.
  4. Per a la concessió d'aquestes ajudes serà necessari que l'entitat financera i el deutor, que reuneixi els requisits establerts, aconsegueixin un acord de renegociació de la totalitat del deute, avalada i no avalada, que manté l'empresa amb el banc i que s'hagi generat entre el 17 de març de 2020 i l'aprovació del RDL 5/2021.
  5. Els préstecs avalats de l'ICO que es podran demanar fins al 30 de juny de 2021.


Font:

https://www.eleconomista.es/economia/noticias/11209135/05/21/las-empresas-podran-alargar-hasta-10-anos-la-devolucion-de-los-prestamos-ico.html#:~:text=El%*20Gobierno%*20permitir%C3%A1%*20extender%*20los,Pr%C3%*A1cticas%*20para%*20favorecer%*20la%*20reestructuraci%C3%*B3n


Des de CEDEC, ens posem a la seva disposició per a definir al costat de vostès aquells projectes que podrien ser de major interès per al creixement de la seva empresa. Nostra contrastada experiència com a organització especialitzada en consultoria empresarial, ens dota d'elements de judici suficients per a estructurar amb vostès una adequada sortida a l'actual situació que viu la seva empresa a causa de la pandèmia. Considerem, d'altra banda, que l'actual situació hauria de convertir-se en un punt de partida del teixit empresarial espanyol. Arriben temps de reinventar-se.

No dubtis a contactar amb nosaltres, per a acordar una cita en la qual podran compartir amb els nostres especialistes les teves inquietuds.

Més preguntes? No dubtin a contactar-nos al correu especial: preguntas@cedec.es

COMUNICACIÓ CEDEC

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.