Publicat per cedec el 22-09-2016

Per què és bona idea que les pimes exportin



Pot ser que moltes pimes considerin l’exportació com una cosa aliena a la seva activitat, com una cosa que només fan les grans empreses, no pas les de dimensions més reduïdes. Però això no és cert. Vendre productes o serveis a l’estranger està a l’abast de qualsevol empresa, sigui de la grandària que sigui. Només cal estudiar el mercat, conèixer totes les qüestions legals que s’han de tenir en compte i llançar-se a la conquesta del món.

A CEDEC creiem que és molt important que les pimes siguin conscients que efectivament poden exportar i que estudiïn si els seria beneficiós per al negoci. Per això ens ha semblat molt interessant compartir aquest article de Territorio Pyme.

El text recull els resultats d’un estudi que conclou que les pimes internacionalitzades tenen menys riscos que les que no exporten. Segons aquest estudi, el 8 % de les empreses que importen, el 9 % de les que exporten i el 6 % de les que fan totes dues activitats alhora tenen un risc baix, mentre que només el 3 % de les que no tenen activitat a escala internacional presenten aquest perfil tan tranquil·litzador.

També s’afirma que el 60 % de les empreses que no interactuen amb l’estranger presenten un risc mitjà alt-alt, en comparació amb el 50 % de les que exporten i el 52 % de les que importen. Això sí, el percentatge puja fins al 64 % per a les empreses que fan totes dues activitats a la vegada.

A més, l’informe diu que les empreses amb activitat internacional són millors pagadores. S’assegura que, durant l’últim trimestre de 2015, la demora en el pagament de les empreses que no van tenir activitat amb l’exterior va ser de 17,47 dies, xifra que se situa per sobre de la mitjana nacional (16,08 dies) i de les empreses importadores (11,42 dies), exportadores (13,70 dies) i les que fan totes dues coses (12,55 dies). La mitjana europea és de 14,53 dies.

L’estudi també analitza la situació per comunitats autònomes, en el qual es fa palès que Catalunya és la que té més empreses amb activitat internacional, amb un 24 % d’empreses que exporten i importen, un 22 % d’importadores i un 22 % d’exportadores. La segueixen les comunitats de Madrid (22 %, 15 % i 14 %, respectivament) i València (13 %, 12 % i 14 %).

També se’n fa una classificació per sectors, en què es mostra que en el comerç el 53 % de les empreses fan activitats d’àmbit internacional (de les quals un 32 % són exportadores i un 65 % importadores), mentre que en la indústria són el 23 % (de les quals un 39 % són exportadores i un 16 % importadores).

A CEDEC, Centro Europeo de Evolución Económica, creiem que és molt important que les pimes valorin com els beneficiaria estendre la seva activitat més enllà de les nostres fronteres. Una actitud proactiva, analítica i expansiva ajudarà l’empresa a assolir l’excel·lència empresarial d’una manera més senzilla.

Imatge Advanced Packaging

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Camp obligatori.
Camp obligatori/erroni.
Camp obligatori.

Noticies Relacionades

Publicat per cedec el 06-08-2020

Auditories energètiques: què són i per què són importants per a les empreses

Des de 2016 totes les empreses espanyoles amb més de 250 treballadors i totes les que facturin més de 50 milions d'euros en volum de negoci –independentment de la seva mida– estan obligades a fer una auditoria energètica. Ara bé, tot i aquesta obligació legal, realment poques companyies l'estan fent. A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció(...)

Publicat per cedec el 19-03-2020

Com és la governança de les empreses familiars espanyoles?

Les empreses familiars tenen un pes indubtable en l'economia espanyola. Suposen el 90 % del total de companyies privades, aporten el 57 % del PIB i generen el 67 % de l'ocupació. No obstant això, sovint aquest tipus d'empreses es veuen desbordades a l'hora de planificar la seva successió, o assegurar una governança objectiva aliena a motivacions emocionals. A CEDEC sabem que les empreses(...)

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.