Publicat per el 23-02-2021

Passarel·la Digital Única per a pimes que vulguin exportar a la UE

Establir un marc administratiu comú és un dels objectius de la UE en matèria d'exportació i operacions amb tercers països. Des del desembre passat de 2020, les pimes compten ja amb un portal per a facilitar els seus intercanvis comercials dins del territori comunitari. Es tracta de la Passarel·la Digital Única, un conjunt de recursos que poden ser aprofitats per les empreses per a agilitar els seus tràmits i potenciar les seves exportacions.

En CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització per a empreses familiars i pimes, animem a tots aquells clients a expandir les seves fronteres i vendre fora del territori nacional. Per això, creiem que aquesta és una bona i molt esperada notícia per a tots ells.

La Passarel·la Digital Única (Single Digital Gateway) és un punt d'accés únic, disponible per a tots els ciutadans europeus, que ens brinda informació de valor sobre els nostres drets i obligacions —així com normes nacionals—, procediments administratius, i serveis disponibles d'assistència i resolució d'incidències. Qualsevol empresa que vulgui exercir una activitat empresarial en el continent avui pot beneficiar-se de la implementació d'aquest portal. No obstant això, els exportadors, per la seva tradicional interconnexió comercial amb altres països, seran els que més profit treguin del nou punt d'accés.

També pot ser molt útil durant la planificació de les primeres operacions. Aquelles empreses menys versades en aquest àmbit podran gaudir d'un espai oficial, on satisfer els seus dubtes referent a això i informar-se sobre els requisits d'exportació dels seus productes i la seva tramitació administrativa, Seguretat Social, acords comercials, fiscalitat, etcètera. Sota el nom integrista «El teu Europa», la passarel·la única es converteix en una brúixola per a establir rutes de comerç comunitari, però també ens ajuda a entendre millor com exercir els drets a la lliure circulació.

Hem de recordar que, a pesar que uns certs tràmits duaners tenen un caràcter comú, cada país pot tenir diferents especificacions que és necessari conèixer per a exportar béns al seu territori. D'aquesta manera, les organitzacions podran gaudir d'una guia procedimental, dividida per països, amb informació sobre els rigors administratius imposats en cada territori. Al seu torn, en cas que necessitin resoldre qualsevol situació normativa, també podran recórrer a aquesta eina. Així mateix, serà de gran valor en la constitució de noves empreses orientades al mercat comunitari, i un referent normatiu laboral, de Seguretat Social, de pensions i sanitari.

La plataforma està disponible des d'el mes de desembre passat de 2020, encara que la seva implementació s'ha dut a terme al llarg de diferents etapes. Cal assenyalar que, la primera vegada que s'accedeixi, es donarà l'opció de transmetre les nostres observacions sobre el portal i realitzar una valoració que serveixi de base per a futures millores.

En definitiva, l'entrada en escena de la Passarel·la Digital Única ajudarà a simplificar els processos d'exportació, alguna cosa que en CEDEC, com a consultoria d'Organització Estratègica per a empresa, enfocada a ajudar els nostres clients a aconseguir els seus objectius, secundem enormement com un pas més cap a la consecució de l'excel·lència empresarial.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Camp obligatori.
Camp obligatori/erroni.
Camp obligatori.

Noticies Relacionades

Publicat per el 05-12-2023

stratègia d'expansió empresarial

Mantenir-se estacionari (ni cap endavant ni cap enrere) no és una opció El món de l'empresa del s. XXI és dinàmic i competitiu. I els canvis i innovacions se succeeixen a gran velocitat. A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que consultors de l'empresa, som consellers dels empresaris de pymes i d'empreses(...)

Publicat per el 09-11-2023

Com disposar d'una organització de vendes més eficient

Per què? Perquè tu ja saps que la força de vendes és clau en la teva empresa L'organització de la força de vendes és un pilar fonamental per a l'èxit de qualsevol empresa. No t'estem descobrint res nou amb aquesta afirmació, veritat? A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que(...)

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.