Publicat per el 26-03-2021

El repte d'impulsar l'empresa en l'era post covid

Ningú podia imaginar les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus. Avui, poc més d'un any després, ens hem acostumat a conviure amb la pandèmia. El seu efecte ha estat devastador tant a nivell econòmic com humà, i així com en el personal les vacunes són un horitzó esperançador, el repte d'impulsar una empresa en les actuals condicions és una aposta de futur poc clara per a molts emprenedors. 

Tant la política com l'economia confien en la creativitat, el talent i el poder de superació que l'univers empresarial ha demostrat posseir en crisis anteriors. El problema radica ara en el fet que ningú sap amb certesa quan arribarà la normalitat a tots els nivells. 

No hi ha dubte que 2021 és l'any en què cal reactivar l'economia. I a CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització de empreses, estem atents a tots els indicadors per a ajudar  les empreses a recuperar el terreny perdut i generar noves oportunitats de negoci. 

Unes, en funció de la seva activitat econòmica, ho faran a major velocitat que unes altres, però per a totes elles, existeixen accions molt concretes que les ajudaran a superar aquesta crisi. L'objectiu cap a la Excel·lència Empresarial mai ha estat fàcil, i per a això, a CEDEC implementem les eines necessàries perquè empreses i empresaris l'aconsegueixin. Es tracta així de culminar un procés d'adaptació en el qual tots els engranatges funcionin a la perfecció. 

És el moment perquè les empreses facin un pas endavant en la seva completa digitalització, amb l'ús estandarditzat d'eines de gestió i anàlisi de dades, com el Business Intelligence, que permetran un major coneixement del negoci per a interpretar el present i anticipar-se al futur. 

A més, és necessari guanyar flexibilitat empresarial, aplicant un model d'empresa líquida que pugui adaptar-se amb més agilitat als canvis. Així com una bona gestió del teletreball que ajuda a reduir costos de producció, accedir al talent a distància, conciliar l'eix treballo i família i, en minimitzar  desplaçaments, reduir els índexs de contaminació. Posar el focus en la economia verda i ser socialment responsable, és un factor cada vegada més important. 

I tot això sense oblidar realitzar una orientació de la gestió de l'empresa cap al client de manera clara que, encara que totes les organitzacions ho tenen present, en la pràctica poques ho fan. No sols cal posar el focus en el producte, també en les necessitats i la relació amb l'usuari. Avui dia, poques empreses s'escapen de la venda en línia si volen desenvolupar-se en el seu mercat. Així, es fa imprescindible el ús de mitjans digitals per a tenir un contacte més estret i fluid amb els clients.  

El futur ja ha arribat, i sense complir aquestes premisses bàsiques serà difícil avançar en l'era post pandèmia que s'aveïna. El coronavirus ha danyat part del teixit empresarial, però no hem de permetre que arruïni la trajectòria acumulada per part de moltes empreses. És temps d'adoptar accions concretes, apostar per la tecnologia i revisar models operatius perquè aquests siguin més eficaços.  

El repte d'impulsar una empresa es fa encara més complex en l'època actual. Aconseguir la Excel·lència Empresarial s'aconsegueix gràcies a la implementació i seguiment de sistemes d'organització eficients i adaptats a cada empresa. Es tracta de un procés continu, alguna cosa que a CEDEC, com a consultoria de organització estratègica per a empreses, tenim molt present.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Camp obligatori.
Camp obligatori/erroni.
Camp obligatori.

Noticies Relacionades

Publicat per el 04-01-2024

Productivitat en el treball: mesures de millora

Molt més que un indicador d'eficiència La productivitat laboral és un factor vital per a la supervivència i el creixement de qualsevol negoci. En CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que consultors de l'empresa, som consellers dels empresaris de pymes i d'empreses familiars. Incrementar la productivitat no sols(...)

Publicat per el 19-12-2023

Gestió del canvi organitzacional: el model Kotter

Un canvi ben gestionat genera noves oportunitats  La gestió del canvi en les empreses familiars i en les pymes és fonamental a causa del seu impacte directe en la supervivència i la prosperitat d'aquestes organitzacions. A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que consultors de l'empresa, som consellers dels empresaris de(...)

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.