Publicat per el 14-04-2021

Canvi de paradigma en les pimes: una aposta per les eines digitals

Un dels molts canvis que ha propiciat la crisi per COVID-19 ha estat l'increment de l'ús de les eines digitals per part de tot tipus d'empreses, especialment les pimes. Tant és així que, segons un estudi realitzat per Facebook, el 68% de les pimes espanyoles preveu augmentar l'ús que fan d'aquestes eines una vegada passi la pandèmia.

A CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització d'empreses, tenim molt present que les estratègies de negoci han donat un gir cap a tot el relacionat amb la digitalització amb l'objectiu d'estar més en contacte amb els seus diversos públics i augmentar les vendes.

La veritat és que, en un escenari de confinament i restriccions horàries, el recurs de les xarxes socials i de la comunicació digital ha estat una de les poques olucions a les quals han pogut recórrer els negocis. Així, segons apunta el mateix estudi, el 46% de les pimes enquestades afirmen que, degut precisament a les mesures contra el virus, van començar a usar o van incrementar l'ús de les plataformes digitals com a via de negoci i comunicació amb els seus clients.

El 48% d'elles indica que possibilitar la interacció amb els seus clients va ser la principal causa per a decidir-se a usar les eines digitals. Mentrestant, un 24% argumenta que millorar l'experiència del client va figurar com una altra de les principals raons. I un percentatge pròxim al 50% de les empreses consultades van assegurar que, durant el període de restriccions que va tenir lloc al començament de la pandèmia, van començar a utilitzar o van incrementar l'ús dels sistemes de missatgeria directa que ofereixen les xarxes socials.

A tot això s'uneix la intenció que declaren la majoria de les pimes de consolidar l'ús que fan d'aquesta mena de recursos, donats els seus bons resultats, el seu baix cost i les possibilitats que ofereix per a potenciar les vendes a través d'accions de màrqueting en línia. De fet, un 30% confirmen que han començat a usar, o incrementat, la contractació d'anuncis en xarxes socials perquè els suposa menys recursos i inversió enfront dels canals tradicionals. I gairebé un terç, confirma que ha venut nous productes o serveis a través de plataformes digitals.

Sembla clar que la COVID-19 ha generat un canvi de paradigma per a les petites i mitjanes empreses al nostre país. El procés de transformació digital en les pimes ha augmentat la seva velocitat, i les accions que han començat a implantar-se no són una cosa excepcional, sinó que han arribat per a quedar-se.

Això portarà molts avantatges, però també requereix que les organitzacions es preparin encara millor per a aprofitar el canvi. La inversió en tecnologia, la prevenció en matèria de seguretat informàtica i la contractació de consultors d'anàlisis de dades i de màrqueting en línia han de ser prioritats per a totes elles.

En CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica per a empresa, som conscients que la velocitat d'adaptació de les pimes aquests últims mesos haurà de continuar en el futur, amb una aposta clara per la innovació i les noves formes de treball amb l'objectiu d'aconseguir l'Excel·lència Empresarial en la seva gestió.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Camp obligatori.
Camp obligatori/erroni.
Camp obligatori.

Noticies Relacionades

Publicat per el 28-12-2023

L'èxit empresarial: la clau està en l'Experiència del Client

Una estratègia centrada en el client pot transformar la teva empresa familiar En el món empresarial actual, l'enfocament en l'experiència del client s'ha convertit en una pedra angular per a l'èxit. A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que consultors de l'empresa, som consellers dels empresaris de pymes i(...)

Publicat per el 14-11-2023

Com mesurar la teva inversió en campanyes comercials

El que no es mesura, difícilment es pot millorar Estaràs d'acord que una vegada empresa una campanya comercial l'objectiu de la qual és generar noves vendes, conèixer el resultat és clau. Per dos motius: d'una banda, per a saber si la inversió ha valgut la pena; i, per un altre, per a millorar en la següent. A CEDEC, Consultoria(...)

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.