Publicat per el 25-02-2021

Aspectes que defineixen a un emprenedor amb carisma

La figura de l'emprenedor porta implícites una sèrie de característiques que la fan atractiva i magnètica; no obstant això, no tot empresari que s'obre camí en els negocis està dotat del carisma suficient. A l'hora d'aconseguir l'èxit en un projecte empresarial, establir relacions amb altres professionals o dissuadir a socis en una negociació, és necessària tenir una capacitat especial d'atreure i convèncer als altres que només algunes persones posseeixen.

CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització d'empreses som conscients que la formació, coneixement del mercat i un bon assessorament expert són claus per al triomf de qualsevol emprenedor. Però sense cap dubte, hi ha altres intangibles que faciliten l'èxit de qualsevol negoci.

En primer lloc, cal tenir present el llenguatge verbal i no verbal. Els bons emprenedors sempre han de semblar al comandament de la situació. Així, donen la sensació de dominar allò en què treballen. I gran part del secret per a projectar aquesta imatge està en la seva manera de comunicar-se. Per això, tant el llenguatge verbal com el no verbal, són essencials. Caminen, intervenen i dialoguen amb seguretat, escoltant i creant connexions amb els altres.

D'altra banda, aquest tipus de persones té uns valors clars, i posseeixen una marca personal definida. Demostren, per exemple, responsabilitat, cerca constant de l'excel·lència empresarial, capacitat d'innovació i honestedat. Això els converteix en persones de confiança i de les quals se sap el que es pot esperar.

Els empresaris carismàtics, a més, aporten valor als qui els envolten. Són persones compromeses i generoses, que solen donar més del que reben. Deixen a un costat consideracions personals, i es comprometen per un bé comú. Això és fàcilment identificable pels altres, la qual cosa els fa més atractius i els confereix una major autoritat.

En la mateixa línia està l'ètica professional. Els líders empresarials carismàtics actuen amb integritat. Segueixen unes pautes de comportament guiades per la rectitud. Per exemple, aquest tipus de persones valoren i respecten la confidencialitat; així, mai seran indiscretes ni revelaran un secret.

El magnetisme d'aquestes persones està basat, en gran part, en el seu interès genuí pels altres. Mostren interès i entusiasme per les altres persones, i ho fan d'una forma evident. Practiquen l'escolta activa, pregunten i aprofundeixen en les converses; és per això que aconsegueixen establir connexions profundes amb altres companys.

A més, són capaços d'adaptar-se a qualsevol escenari o ambient, tant si el negoci va bé com si cal invertir més temps i diners en formació o estudis de mercat, aquesta persona reaccionarà de manera adaptativa. La seguretat en un mateix, la positivitat, fins i tot en moments de crisis, l'actitud proactiva i la fortalesa mental són, també, trets que proporcionen carisma a qui els posseeix. Ho converteixen en un model a seguir.

CEDEC, com a consultoria d'Organització Estratègica per a empresa, som capaces de reconèixer el talent innat que molts empresaris reflecteixen. Totes i cadascuna de les característiques descrites són bàsiques per a obrir-se camí en el món empresarial i establir les bases per a la consecució de l'excel·lència empresarial.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Camp obligatori.
Camp obligatori/erroni.
Camp obligatori.

Noticies Relacionades

Publicat per el 19-10-2023

El paper fonamental del director general en l'empresa familiar i en la Pyme

Una figura cridada a marcar el rumb de l'empresa cap a l'èxit Potser la teva empresa no està en una posició que justifiqui la figura d'un director general aliè a la família o a l'accionariat. Però, en qualsevol cas, si aquest paper l'exerceixes tu com a empresari, aquest article et serà molt útil. A CEDEC, Consultoria(...)

Publicat per el 12-09-2023

Com promoure la salut mental en les empreses

Fomentant el Benestar dels Treballadors i l'Èxit Empresarial En l'entorn empresarial actual, on la competitivitat i el rendiment són factors clau, la salut mental dels treballadors s'ha convertit en un tema de vital importància. A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que consultors de l'empresa, som consellers dels(...)

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.