Publicat per el 31-03-2021

Aspectes fonamentals per a seguir el propi camí emprenedor

El camí de l'emprenedor està replet d'obstacles que no són insalvables. Durant el trajecte s'aconseguiran  triomfs, però també hi haurà errors. No obstant això, després d'aprendre de ells i continuar treballant amb el ferm convenciment de les nostres possibilitats, veurem com les recompenses a llarg termini compensaran amb escreix l'esforç realitzat.

A CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica líder a Europa en gestió, direcció i organització de empreses, sabem que el camí de l'emprenedoria mai ha estat un camí fàcil. Necessitat de recursos, gran coneixement en la matèria, perseverança, esforç, … són paraules que tots els empresaris saben que van associades als inicis de qualsevol negoci. 

En la confecció del nostre model de negoci, un dels aspectes que hem de tenir en compte és quin serà el nostre públic objectiu. El producte a vendre o el servei a oferir no serà apte per a tots els públics. O pitjor encara, encara que sí que sigui apte, no té per què agradar a tots ells. Les persones tenen diferents necessitats que cal cobrir mitjançant l'especialització i diferenciació; en cas contrari, acabaríem per consumir massa recursos i no llançarem missatges clars sobre el que oferim.

Pensar que qualsevol pot ser el nostre client, és un error. És indispensable determinar qui és realment. Aquesta acció requereix d'un temps de recerca del mercat, tenir clar el producte o servei que s'ofereix, la competència i els mitjans amb els quals comptem per a suplir la demanda. En aquesta fase inicial, és important envoltar-se de un equip expert que pugui ajudar-nos. Així, dissenyarem un full de ruta per a aconseguir al comprador “tipus” al qual més pugui interessar el que oferim, i saber reconèixer, que el que oferim no és per a tots els públics. 

Un altre aspecte important és no fixar-se en l'èxit dels altres emprenedors. Sempre és important posseir referències, però comparar-se amb els seus assoliments és una equivocació. Tampoc hem de tenir als nostres competidors com una referència que contribueixi a guiar tots els passos que donem. Això ens conduirà a recórrer el camí d'un altre, caient en els mateixos i, probablement, en més errors, la qual cosa acabarà per frustrar-nos. A més, la temptació de copiar podria acabar amb les idees pròpies que tinguem i portar-nos al fracàs. Per aquestes raons, cal limitar-se a prendre idees i una mica d'inspiració del camí dels altres, però res més. 

Establir aliances també és important. Tant amb proveïdors com amb altres empreses del sector. No obstant això, hem de mantenir un rumb únic, aprendre dels errors propis i aliens, i perseverar en el llarg camí cap a la excel·lència empresarial amb una gestió eficaç. 

I cal no oblidar que la emprenedoria requereix un gran esforç personal i una gran dedicació. Iniciar aquesta senda amb la creença que es disposarà de més hores d'oci és un error. Arrencar un negoci des de zero precisa d'una ocupació plena, especialment els primers anys de vida del projecte, quan gairebé tot està per fer. Cal estar disposat a acceptar que hi haurà dies en què no sigui possible parar, que els caps de setmana també són laborals i, potser, és necessari escatimar algunes hores de somni. Construir una bona reputació, aconseguir clients, desenvolupar els serveis o productes i moltes altres activitats demandaran una bona quantitat de hores de treball. Com més aviat millor s'accepti aquesta realitat, majors avanços es podran aconseguir. 

A CEDEC, consultoria d'Organització Estratègica per a empresa, coneixem en profunditat tot el relacionat amb l'activitat empresarial. Aquest és un camí que requereix gran esforç i dedicació, i per a arribar lluny, el millor és saber envoltar-se d'assessors especialitzats que guiïn les nostres decisions. Afrontar l'emprenedoria com un bonic repte a aconseguir i treballar per a aconseguir la Excel·lència Empresarial és l'objectiu final que qualsevol empresari ha de perseguir.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Camp obligatori.
Camp obligatori/erroni.
Camp obligatori.

Noticies Relacionades

Publicat per el 04-01-2024

Productivitat en el treball: mesures de millora

Molt més que un indicador d'eficiència La productivitat laboral és un factor vital per a la supervivència i el creixement de qualsevol negoci. En CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que consultors de l'empresa, som consellers dels empresaris de pymes i d'empreses familiars. Incrementar la productivitat no sols(...)

Publicat per el 19-12-2023

Gestió del canvi organitzacional: el model Kotter

Un canvi ben gestionat genera noves oportunitats  La gestió del canvi en les empreses familiars i en les pymes és fonamental a causa del seu impacte directe en la supervivència i la prosperitat d'aquestes organitzacions. A CEDEC, Consultoria d'Organització Estratègica, més que consultors de l'empresa, som consellers dels empresaris de(...)

Subscriu-te a nostra newsletter!

Rebràs notícies mensuals sobre gestió estratègica empresarial i casos d'èxit dels nostres clients.